söndag 26 januari 2014

Skånsk kalops


Så otroligt gott. Mumsigt! 

Jag tillsatte 1 dl grädde tillsammans med morötterna för att runda av smaken lite. 


1 1/2 kg grytbitar (högrev)
3 gula lökar
1/2 dl vetemjöl
15 kryddpepparkorn
3-4 lagerblad
1 1/2 tsk salt
2 msk kalvfond
vatten
4 morötter

Vänd köttet i mjöl.
Klyfta löken.
Stek kött och lök i omgångar.
Lägg över i en gryta.
Tillsätt kryddor, fond och täck med vatten.
Koka på svag värme i 2-2 1/2 timme.
Rör några gånger under tiden och kontrollera så inte vattnet kokar bort.
Skala morötterna och dela i mindre bitar.
Lägg morötterna i grytan och koka i ytterligare 20 minuter.

Servera med inlagda rödbetor och gurkor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar