Så otroligt gott. Mumsigt!
Jag tillsatte 1 dl grädde tillsammans med morötterna för att runda av smaken lite.
1 1/2 kg grytbitar (högrev)
3 gula lökar1/2 dl vetemjöl
15 kryddpepparkorn
3-4 lagerblad
1 1/2 tsk salt
2 msk kalvfond
vatten
4 morötter
Vänd köttet i mjöl.
Klyfta löken.
Stek kött och lök i omgångar.
Lägg över i en gryta.
Tillsätt kryddor, fond och täck med vatten.
Koka på svag värme i 2-2 1/2 timme.
Rör några gånger under tiden och kontrollera så inte vattnet kokar bort.
Skala morötterna och dela i mindre bitar.
Lägg morötterna i grytan och koka i ytterligare 20 minuter.
Skala morötterna och dela i mindre bitar.
Lägg morötterna i grytan och koka i ytterligare 20 minuter.
Servera med inlagda rödbetor och gurkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar