fredag 14 februari 2014

Biffar med basilika- och tomatsås


Jag orkade bara skala 2 kilo potatis så familjen får nöja sig med det. Det tog lång tid att skala och efteråt kändes det som händerna skulle lossna.

Hade mycket väl kunnat servera ris eller pasta till också men familjen har inte fått potatis på flera dagar och gubben knotade.


Biffar:
1 kg nötfärs
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 citron (skalet)
2 vitlöksklyftor

Riv skalet från citronen.
Blanda ihop ingredienserna snabbt.
Forma till biffar.
Stek 3-4 minuter per sida.

Sås:
1 dl soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 dl grädde
3 dl creme fraiche
4 dl mjölk/vatten
2 msk kalvfond
knappt 2 tsk maizena
3 krm salt

Hacka de soltorkade tomaterna.
Finstrimla basilikan.
Fräs upp snabbt i pannan.
Tillsätt fond, grädde, creme fraiche samt mjölk/vatten.
Koka upp och småputtra i 10 minuter.
Red eventuellt med maizena utrörd i mjölk/vatten.
Smaka av med salt.

Servera med kokt potatis samt sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar