onsdag 5 februari 2014

Käre brevbärare!

Tack för ditt fina vykort.


Jag kan tyvärr inte hålla med dig om att det är fint med snö. I alla fall inte för min egen del. Barn och andra tycker säkert att det är både vackert och roligt med snö men inte jag. Kylan medför mer värk i min redan plågade kropp. Snö, kallt och halt gör att jag dels stelnar men också ständigt går omkring och är spänd och rädd för att halka. Ramla och skada dig är inte roligt när man redan har en nedsatt kropp.


Jag håller fullständigt med dig om att det är mycket vid min brevlåda. Vill bara att du ska veta att det såg helt annorlunda ut innan plogbilen bestämde sig för att fylla igen allt med vägens snö.

Vill också att du ska veta att jag gör så gott jag kan. Efter förra skottningen kring brevlådan ökade min värk i kroppen och jag kunde inte arbeta på flera dagar.

Att det är jobbigt att sträcka sig eller kliva över snövallar har jag full förståelse för. Jag möter de problemen dagligen.

När kroppen inte längre fungerar. När händerna inte kan sträckas över huvudet och du beslutar dig för att trots allt inte tvätta håret. När du snubblar över mattor på golvet eftersom dina ben inte orkar kliva över. Då vet man vad de problemen innebär som du utsätts för på din arbetsrunda.


Så jag har med hjälp av en spade hackat mig genom den isvall som gav dig bekymmer.

Hoppas, käre brevbärare, att din arbetsdag blev bättre. Själv får jag återigen bita i det suraste av äpplen.

Tack än en gång för ditt vykort. Gladde mig att höra ifrån någon. Tycker annars mest du kommer med räkningar som gräver hål i ekonomi.

Lycka till med din postrunda.

Din brevlådeägare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar