söndag 9 februari 2014

Lammstek


Gubben började laga mat direkt i morse. Lammsteken från pappas egna lamm plockades upp från frysen igår.

När lammet stod i ugnen kom gubben in med frukost på sängen.

Idag har jag haft lyx. Tagit det ganska lugnt innan jobbet.

Svärföräldrarna kom på kaffe och för att kolla in vårt nya sovrum.

Svärfar tyckte det var trångt men vi har inte mer att jobba med.

Större hus ger större ytor och mer att städa.

Vi, 5 personer, klarar oss på 120 kvm.


lammstek (1 1/2 kg
1 röd lök
1 gul lök
4 morötter
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk timjan
1/2 liter vatten
1 1/2 msk fond

Bryn lammet.
Flytta över i ugnsfast form.
Krydda.
Skala och dela lök och morötterna i mindre bitar.
Krossa vitlök lite.
Lägg runt och på lammet.
Tillsätt vatten och fond.
Stek färdig i ugn 170 grader tills 80-85 grader (cirka 2 1/2 timme tog det).
Låt lammet vila innan du skär.

Servera med morötter, lök, kokt potatis, sås och tranbärssylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar