måndag 10 februari 2014

Ostgratinerad köttfärsfylld pannkaksrulle



Middag som är lite bökig när händerna och fingrarna strejkar. Men med hjälp av bakplåtspappret och lite finurlighet gick det bra.

Om din pannkaka går sönder gör det inte mycket. Se bara till att trycka lite hårt när du rullar.

Går utmärkt att förbereda kvällen innan fram till ostgratineringen.

Pannkaksrulle:
2 dl mjöl
2 krm bakpulver
1 krm salt
6 dl mjölk
4 ägg

Blanda ihop pannkakssmeten och låt den svälla.
Smörj en ugnsform ca 23*30 cm med smör. Plåt med hög kant fungerar.
Häll i smeten och grädda i 220 grader i 20 minuter.
Ta ut och vänd upp på bakplåtspapper.
Låt svalna lite.

Fyllning:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
700 gram köttfärs
400 gram krossade tomater
1 dl ketchup
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk oregano

Hacka löken och stek den mjuk.
Blanda ner köttfärsen och stek den smulig.
Tillsätt tomater (krossade, ketchup och puré).
Salta, peppra och tillsätt oregano.
Låt småputtra tills det mesta av vätskan är borta.
Låt svalna lite.

Bred köttfärsen över pannkakan och rulla ihop som om du gör en rulltårta.
Låt skarven komma neråt.
Strö riven ost över.



Gratinera högst upp i ugnen i 220-250 grader tills osten smält.

Vitkålssallad:
vitkål
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano

Rör ihop dressingen.
Strimla vitkålen tunt och blanda ner i dressinge.
Låt dra i kylskåp en stund innan servering.

2 kommentarer:

  1. Det ser väldigt gott ut! :)
    Kika gärna in till min blogg för en liten överraskning!

    SvaraRadera
  2. Det var väldigt gott. Alla åt med god aptit. :-D

    Tusen tack för vinsten. Gjorde mig otroligt glad. Gubben undrade om jag totalt förlorat förståndet. ;-)

    Jag kommer att smyga in till dig ibland eftersom din blogg innehåller en av mina slumrande drömmar.

    Tack än en gång.

    SvaraRadera