tisdag 18 september 2012

Pastasås med nötkött och svamp



Idag förbereder jag fram till pastakokningen. Den överlämnar jag till gubben. Han gillar inte värmd pasta. Själv tar jag lite extra grönsaker istället.

800 gram lövbiff
250 gram färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl vätska (grädde/mjölk/vatten)
2 msk mjöl och lite vätska
2 msk kalvfond
1 msk soja
1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar

Strimla köttet.
Skiva champinjonerna.
Hacka löken.
Stek allt i omgångar och lägg över i en gryta.
Tillsätt vätska, kalvfond, soja och pressa i vitlök.
Koka upp.
Red om du tycker det behövs.
Låt småputtra i några minuter.
Krydda med salt och svartpeppar.



Koka pasta och låt pastan rinna av ordentligt.
Servera sås och pasta var för sig eller ihopblandat i en skål.

Sallad till gör måltiden komplett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar