söndag 16 september 2012

Fläskfilé- och bacongryta

 

Ingen märkvärdig mat men gott i sin enkelhet.

Marcus och Linda kom med pojkarna och lite extra sallad gjorde så maten räckte till fler.

1 fläskfile ca 400 gram
4 paket bacon
2 dl grädde
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 1/2 - 2 msk kalvfond
2 msk mjöl och lite mjölk som redning

Skiva fläskfile och strimla bacon.
Stek.
Gör sås genom att koka upp mjölk och grädde.
Krydda och red.
Tänk på att bacon kommer göra såsen saltare.
Lägg ner köttet i såsen.
Givetvis går det utmärkt servera var för sig. Men att lägga köttet i såsen är ett enkelt sätt att hålla det varmt.

Servera med stekt potatis, kokta bönor och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar