onsdag 19 september 2012

Fläskgryta



800 gram benfri fläskkotlett 
2 gula paprikor 
1 gul lök
500 gram krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar 
2 dl vatten 
2 dl grädde 
1 1/2 msk fond 
1 tsk mald kummin 
1 tsk chilipulver

Skala och hacka gul lök. 
Skär paprikorna i bitar. 
Strimla köttet. 
Bryn köttet i gryta. 
TIllsätts lök och paprika.
Låt allt fräsa ett par minuter.
Tillsätt vatten, krossade tomater, pressad vitlök, fond, kummin och chili.


Koka upp och sjud under lock i 20 minuter. 
Tillsätt grädde.
Koka upp och red om det behövs.
Sjud 5 minuter till.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chili om man vill. 
Serveras med ris, rårivna morötter och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar