800 gram benfri fläskkotlett
2 gula paprikor
1 gul lök
500 gram krossade tomater
500 gram krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 msk fond
1 tsk mald kummin
1 tsk chilipulver
Skala och hacka gul lök.
Skär paprikorna i bitar.
Strimla köttet.
Bryn köttet i gryta.
TIllsätts lök och paprika.
Låt allt fräsa ett par minuter.
Tillsätt vatten, krossade tomater, pressad vitlök, fond, kummin och chili.
Låt allt fräsa ett par minuter.
Tillsätt vatten, krossade tomater, pressad vitlök, fond, kummin och chili.
Koka upp och sjud under lock i 20 minuter.
Tillsätt grädde.
Koka upp och red om det behövs.
Koka upp och red om det behövs.
Sjud 5 minuter till.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chili om man vill.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chili om man vill.
Serveras med ris, rårivna morötter och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar