tisdag 25 september 2012

Fläskkarrégryta



Höst. Det känns, syns och luktar höst. Vart tog sommaren vägen? Tycker åren går fortare och fortare. Jag hinner inte med.

Idag serverar jag en gryta med höstkänsla. Eftersom jag ska hinna med utvecklingssamtal innan jobbet så blir det tidig matlagning. Familjen får värma. Passar perfekt i lunchlådan till jobbet.

800 gram benfri fläskkarre
1 stor rödlök
20 katrinplommon
2 dl grädde
4 dl mjölk
1 1/2 msk fond
2 msk soya
1 stort rött äpple
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar

Strimla köttet.
Skär löken i klyftor.
Bryn kött och lök.
Halvera katrinplommonen.
Tillsätt katrinplommon, grädde, mjölk, fond och soya till grytan.
Småputtra i 10-15 minuter. Gör inget alls om det får stå lite längre.
Red med mjöl/majsstärkelse och vätska om du tycker det behövs.
Eventuellt skala äpplet. Kärna ur och klyfta.
Blanda ner äpplet försiktigt.
Koka några minuter och smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med kokt potatis, rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar