fredag 21 september 2012

Kycklingburgare


Tömda och näst intill slickade fat. Även beröm från gubben. Inte alls illa eftersom han inte gillar kyckling.

Dressingen var väldigt god.

1 kg kycklingfile
2 ägg
3 krm curry
2 vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 krm vitpeppar

Dressing:
6 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
1/2 liten gul lök
1 litet äpple
2 krm curry
1/2 tsk salt 
1 krm svartpeppar

sallad
råriven morot
hamburgerbröd

Riv lök och äpple mycket fint. 
Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Låt stå kallt.
Kör kycklingfile i mixer till färs.
Blanda kycklingfärs med curry, ägg, pressad vitlök, salt och vitpeppar.
Forma kycklingburgare direkt i pannan och stek 3-4 minuter per sida.
Lägg upp varje burgare med bröd, grönsaker och dressing.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar