söndag 23 september 2012

Knaggens pastasås


Jag och gubben hade bestämt att jag planerade mat måndag-fredag och han skulle stå för helgen. Men plötsligt hade han "glömt" det och han hade annat för sig.

- Jasså, men då har jag annat för mig i veckorna också, sa jag trotsigt.

Bråka inte med en Lotta som har ont.

Börjar undra om det är muskelfästet som gått denna gången. Känns annorlunda. Värken går ner i bäckenet och ner i framsidan av låren. I höger ben värker det ner i knät. Så har det inte känts de andra gångerna som muskeln bråkat.

Gubben som haft ischias berättade hur det kändes och så är inte min värk. 

Avvaktar tills tisdag sedan kontaktar jag vårdcentralen. 

1 kg köttfärs
200 gram sidfläsk
1 lök
8 vitlöksklyftor
2 morötter
2 dl tomatpure
2 förpackning passerade tomater a 500 gram
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk basilika

Bryn färsen.
Krydda.
Hacka lök och vitlök fint.
Skär fläsket och morötterna i tärningar.
Bryn fläsk, lök och morötter.
Blanda ner i köttfärsen.
Tillsätt tomater (passerade och pure).
Småputtra ca 30 minuter.
Smaka av.

Servera gärna med sallad men gubben hade "glömt" och ansåg att grönsakerna i såsen räckte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar