800 gram köttfärs
ca 800 gram vitkål (beroende på hur mycket kål man vill ha)
1 gul lök
färsk timjan
sirap
färsk timjan
sirap
salt och vitpeppar
3 dl vatten
knappt 1 msk koncentrerad fond
3 ägg
Sås:
5 -6 dl vätska (mjölk/grädde/vatten)
1 msk koncentrerad fond
2 msk mjöl + 2 msk vätska
1-2 tsk kinesisk soja
1-2 tsk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
Strimla kålen.
Hacka gul lök och timjan. Jag repar av de "träigaste" stammarna. Ca 1 msk finhackad timjan.
Bryn kål, lök och timjan i en gryta. Inte så mycket färg utan mest för att lök och kål ska mjukna.
Ta upp kålblandningen.
Blanda fläskfärs, vatten och fond i samma gryta.
Blanda fläskfärs, vatten och fond i samma gryta.
Låt allt koka ihop i någon minut.
Vispa äggen lite.
Salta, peppra och blanda i äggen.
Fördela färsblandningen i en ugnssäker form.
Täck med kålröran.
Ringla över sirap.
Grädda kålpuddingen mitt i en 170 graders ugn i 30- 35 minuter.
Vispa äggen lite.
Salta, peppra och blanda i äggen.
Fördela färsblandningen i en ugnssäker form.
Täck med kålröran.
Ringla över sirap.
Grädda kålpuddingen mitt i en 170 graders ugn i 30- 35 minuter.
Koka upp mjölk, grädde och fond i en kastrull.
Red och sjud skyn i 5 minuter.
Smaka av med soja, salt och svartpeppar.
Servera med kokt potatis, pressgurka och rårivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar