fredag 7 september 2012

Örtlaxkotlett med örtsås


Färsk fisk är dyrt men oj så gott. 105 kr för tre kotletter. Givetvis fungerar det med frysta laxfileer också. Eller om man hellre vill ha annan fisk.

Vi äter för lite fisk och jag vet att gubben saknar det. Därför tänkte jag unna oss fisk idag.

Att det går snabbt att tillaga är bara plus en fredag när man tagit på sig lite för mycket. Barn som försovit sig och behöver skjuts, frissan, möte och extrajobb. Hm!

Ungarna gillar inte fisk utan jag steker strimlad kyckling till Max och Magda. Maja stannade kvar efter skolan. Hon och en kompis skulle äta och gå på bio.

700 gram laxkotlett (3 st)
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk olja

Sås:
5 dl creme fraiche
1/2 kruka färsk basilika
1/2 kruka färsk timjan
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Hacka örterna.
Blanda samman med creme fraiche.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå kallt.

Mortla kryddorna och tillsätt oljan.
Pensla fisken med kryddoljan.
Stek 2-3 minuter per sida.

Jag åt kokt broccoli till medan övriga familjen åt bakad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar