Att slänga ihop denna smeten går otroligt snabbt och är enkelt.
Jag har bacon och oregano i men det fungerar lite som "man tager vad man haver".
12 muffins
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 ägg
2 msk oregano
1/2 dl olja
200 gram laktosfri smetana
3 paket bacon
12 muffins
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 ägg
2 msk oregano
1/2 dl olja
200 gram laktosfri smetana
3 paket bacon
Skär bacon i mindre bitar och stek.
Låt baconen svalna lite.
Smörj en muffinsplåt med olivolja. var noggrann.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Vispa ihop ägg, yoghurt och olja.
Rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
Smörj en muffinsplåt med olivolja. var noggrann.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Vispa ihop ägg, yoghurt och olja.
Rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
Tillsätt bacon och oregano. (Jag lät inte baconen rinna av utan fettet fick följa med ner i smeten.
Blanda väl.
Blanda väl.
Klicka ut i muffinsplåt. Var inte rädd för att smeten är kletig. Den ska vara så
Grädda ca 20 minuter i 200 grader mitt i ugnen.
Grädda ca 20 minuter i 200 grader mitt i ugnen.
Servera med groddar och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar