torsdag 2 januari 2014

Köttfärsenchiladas



Enchiladas:
800 gram - 1 kg nötfärs (givetvis bestämmer du vilken färs du vill använda)
1 1/2 påse tacokrydda
1 burk färdigköpt tacosås
1 rödlök
1 röd paprika
1 liten burk majs
8 körsbärstomater (går utmärkt med andra tomater också. Jag tog vad som fanns hemma)
tortillabröd (medium)
2-3 dl riven ost

Dressing:
5 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1/2 påse tacokrydda

Enchiladas:
Stek köttfärsen smulig och tillsätt krydda och vatten enligt kryddpaket.
Hacka lök.
Skär paprikan i tärningar.
Blanda ner grönsakerna i köttfärsen.
Tillsätt en burk med färdigköpt tacosås. Jag passade på att tömma de olika slattarna jag hade i kylskåpet. Både en slurk mild, medium och stark.
Fördela blandningen på ett tortillabröd och rulla ihop.
Placera rullarna i en smord ugnsfast form
Ringla över resten av tomatsåsen.
Strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 10 minuter 220 grader.

Dressing:
Blanda ingredienserna.
Låt stå kallt.

Servera med sallad dressing och färdigköpt tacosås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar