fredag 21 juni 2024

Grillspett av svamp



Idag serverades grillspett på portobello och ostronskivling. De blev lite väl starka så jag har ändrat receptet för framtiden.  Kommer absolut att göra dessa igen.
Grillspetten kan serveras som kebab i kebab- eller libabröd samt grönsaker men idag blev det stekt potatis och sallad. Givetvis med god sås till också. 

2 rödlökar
300 gram portobello
300 gram ostronskivling

Marinad:
1 1/2 msk Kikkoman Original sojasås
1 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
1/2 tsk mald spiskummin
1 msk kebabkrydda
3 msk neutral rapsolja

Vitlökssås:
1/2 solovitlök 
1 1/2 dl Greek style yoghurt 
1/2 dl crème fraiche (vegansk)
salt
svartpeppar 

Dela svampen i större bitar. 
Dela rödlöken i grova klyftor.
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.
Vänd ner rödlök och svamp och blanda väl så att allt täcks av marinaden.
Låt stå i minst 30 minuter men går utmärkt att förbereda dagen innan.
Varva rödlök och svamp tätt ihop på grillspett. 
Grilla tills spetten fått fin färg. 
Om du grillar i ugnen så lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i mitten av ugnen 225 grader i 30 - 40 minuter. 
Ta ut och låt spetten vila 10 minuter innan servering.

Vitlökssås: 
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. 
Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med stekt potatis, sallad och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar