söndag 17 mars 2013

Ananaskaka

Maja bakar till kvällskaffet.

250 gram smör
3 dl strösocker
4 ägg
300 gram krossad konserverad ananas
2 tsk vanilinsocker
2 tsk bakpulver
5 1/2 dl vetemjöl
50 gram mandel
100 gram vit choklad

Vispa smör och socker fluffigt.
Hacka mandel och choklad grovt.
Tillsätt ett ägg i taget i smör/sockerblandningen.
Blanda mjöl, vanilinsocker, bakpulver, choklad och mandel.
Rör ner i smeten.
Låt ananasen rinna av.
Rör ner i smeten.
Smöra och mjöla/bröda en långpanna.
Häll ner smeten och fördela jämnt.
Grädda i ca 60 minuter längst ner i ugnen på 170 grader.
Låt svalna i tio minuter och stjälp sedan upp på galler och låt svalna.

Servera med glass och/eller grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar