söndag 31 mars 2013

Mangotårta


150 gram digestivkex
100 gram smör
2 msk strösocker
3 gelatinblad
400 gram fryst mango
1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
200 gram färskost
1/2 dl gräddfil

Tina mango.
Krossa kexen till smulor.
Smält smöret och blanda det med kexsmulor och socker.
Tryck ut i en form med löstagbar kant med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 170 grader i 5 minuter.
Låt svalna,
Lägg gelatin i kallt vatten i 5 minuter.
Mixa mango och socker till pure.
Vrid ur vattnet från gelatinet och låt dem smälta i en kastrull tillsammans med lite av mangopuren.
Tillsätt resten av puren.
Vispa grädde.
Vispa i färskost och gräddfil.
Vänd ner mangopure.
Häll i formen och låt stå i frysen i minst 3 timmar.


Garnera gärna med färska jordgubbar och mangoklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar