lördag 23 mars 2013

Ugnstekt kotlettrad med ingefärs- och ananassås



Gubben och Max tyckte mycket om köttet. Inte alls så torrt som fläskkött brukar vara.

Jag tyckte inte alls att ingefäran tog över. Var lite rädd för det.

Såsen blev mer som en marmelad och ungarna fick brunsås till.

ca 2 kg kotlettrad med ben (min vägde 1,8)
2 tsk salt
1 1/2 tsk citronpeppar
3 krm svartpeppar
knappt 1 tsk mald ingefära

Blanda kryddorna och gnid in i köttet.
Stick in en köttermometer i kortändan tills du nått mitten av kotlettraden.
Placera köttet i en ugnsfast form och stek i nedre delen av ugnen i 170 grader tills köttet är 65-70 grader.
Jag tog ut köttet vid 67 grader.
Låt köttet vila i ca 15 minuter.
Skär bort benet och skär upp köttet i skivor.

Sås:
1 burk krossad ananas i juice (432 gram)
1 tsk färsk riven ingefära
2 tsk sweet chili sås
1 msk honung
1 msk maizena+2 msk vatten
knappt 1/2 tsk salt 
1/2 krm svartpeppar

Blanda ananas, ingefära, sweet chili och honung.
Koka upp.
Rör ner maizenan utrörd i vatten.
Koka ca 3 minuter under omrörning.
Krydda.

Servera med kokt potatis, tomater, gröna bönor och brun sås till ungarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar