tisdag 12 mars 2013

Fiskpinnar med gurksås



Jag bytte ut fiskblocket mot alaska pollock ryggfiléer. Min Maxi-butik hade erbjudande om att köpa 10 ryggfiléer (1kg) förpackade fem och fem för 69 kronor. Delade förpackningen vid den smarta perforerade linjen och frös in hälften.

De som inte gillar fisk serveras korv.

Fiskpinnar:
400 gram kolja eller tork i block
mjöl
ägg
ströbröd
vitpeppar
salt

Halvtina fiskblocket.
Skär i drygt 1 cm tjocka skivor.
Blanda ner kryddorna i ströbrödet.
Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
Lägg på smörpapper och låt vila.
Stek fisken på medelvärme ca 3 minuter per sida.

Gurksås:
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
4 msk Bostongurka
salt
vitpeppar

Blanda ihop allt och smaka av med salt och vitpeppar.
Låt stå kallt.

Servera med kokt potatis, tomat, gurka och citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar