Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 12 mars 2013
Fiskpinnar med gurksås
Jag bytte ut fiskblocket mot alaska pollock ryggfiléer. Min Maxi-butik hade erbjudande om att köpa 10 ryggfiléer (1kg) förpackade fem och fem för 69 kronor. Delade förpackningen vid den smarta perforerade linjen och frös in hälften.
De som inte gillar fisk serveras korv.
Fiskpinnar:
400 gram kolja eller tork i block
mjöl
ägg
ströbröd
vitpeppar
salt
Halvtina fiskblocket.
Skär i drygt 1 cm tjocka skivor.
Blanda ner kryddorna i ströbrödet.
Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
Lägg på smörpapper och låt vila.
Stek fisken på medelvärme ca 3 minuter per sida.
Gurksås:
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
4 msk Bostongurka
salt
vitpeppar
Blanda ihop allt och smaka av med salt och vitpeppar.
Låt stå kallt.
Servera med kokt potatis, tomat, gurka och citron.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar