tisdag 19 mars 2013

Köttfärssås



Röd linssoppa? Sist jag lagade det fick jag äta själv. Så inte någon soppa idag.

Letade fram nötfärs ur frysen och hittade lök och morötter i svalen. Så köttfärssås på lite ur skåpen blev det istället.

Vitlök och champinjoner hade suttit fint men eftersom ingen svamp fanns i skåpet och vitlöken börjat växa så fick det vara.

800 gram nötfärs
4 stora morötter
1 stor gul lök
500 gram passerade tomater
1/2 dl tomatpure
2 dl mjölk/grädde
1 1/2 dl bostongurka
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk oregano

Finhacka lök och morot.
Stek färs och lök.
Tillsätt morötter, tomater, mjölk och tomatpure.
Koka upp.
Tillsätt bostongurka och kryddor.
Låt småputtra tills moroten är mjuk.

Servera med kokt pasta, tomater och majs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar