Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
onsdag 20 mars 2013
Hamburgare med coleslaw
1, 2 kg nötfärs
1 dl hickory grillsås
1 tsk salt
Blanda köttfärs, grillsås och salt.
Forma till biffar.
Stek 2-3 minuter per sida. Hamburgare av nötkött tycker vi ska vara rosa. Majas steker jag lite extra.
Dressing:
2 dl gräddfil
100 gram ädelsost
salt
svartpeppar
Smula osten i gräddfilen och blanda väl.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt.
Coleslaw:
vitkål
1-2 stor morot
1 dl creme fraiche
salt
svartpeppar
Strimla ca 1 liter vitkål.
Skala och riv morot.
Lägg vitkålen i en skål och häll 2 liter kokande vatten över.
Låt stå i 4 minuter.
Häll av vattnet och spola kålen med kallt vatten.
Blanda ihop kål, morot, creme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt.
Montera hamburgare med hamburgerbröd, sallad, tomat, lök och dressing.
Servera med coleslaw och klyftpotatis.
Etiketter:
dressing,
köttfärs,
nöt,
nötkött,
sallad,
sås,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar