onsdag 20 mars 2013

Hamburgare med coleslaw



1, 2 kg nötfärs
1 dl hickory grillsås
1 tsk salt

Blanda köttfärs, grillsås och salt.
Forma till biffar.
Stek 2-3 minuter per sida. Hamburgare av nötkött tycker vi ska vara rosa. Majas steker jag lite extra.

Dressing:
2 dl gräddfil
100 gram ädelsost
salt
svartpeppar

Smula osten i gräddfilen och blanda väl.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt.

Coleslaw:
vitkål
1-2 stor morot
1 dl creme fraiche
salt
svartpeppar

Strimla ca 1 liter vitkål.
Skala och riv morot.
Lägg vitkålen i en skål och häll 2 liter kokande vatten över.
Låt stå i 4 minuter.
Häll av vattnet och spola kålen med kallt vatten.
Blanda ihop kål, morot, creme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt.

Montera hamburgare med hamburgerbröd, sallad, tomat, lök och dressing.

Servera med coleslaw och klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar