måndag 25 mars 2013

Krämig pastasås med chorizo



Idag har jag och Max enats. Han har inget emot svamp. Det han inte fixar är utseendet.

-Om jag inte ser att det är svamp så går det.

Sagt och gjort. Champinjonerna hackades i små, små bitar. Max tillfrågades om de var små nog.

Han åt.

200 gram champinjoner
2 schalottenlökar
4 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond
1 kruka basilika (eller 2 tsk torkad)
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skär svampen i mindre bitar.
Hacka löken.
Fräs svamp och lök.
Tillsätt creme fraiche, fond och hackad basilika.
Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter.
Hacka paprikorna i mindre bitar.
Rör ner i såsen.
Krydda och låt paprikan bli varm.

Servera med kokt pasta, chorizo och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar