söndag 31 mars 2013

Sallad med flankstek


Gubben fixar maten idag och jag står för dressing och efterrätt.

Gubben och ungarna ville ha vitlöksdressing men jag höll mig till BBQ-såsen som gubben också hade på köttet.

Jag älskar den rökiga smaken.

800 gram flankstek
salt
svartpeppar
vitpeppar
american barbaque sauce hickory

sallad
tomat
gurka
purjolök
inlagd paprika
gröna oliver
fetaost
pasta

Dressing:
3 dl gräddfil
3-4 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar

Rör ihop ingredienserna till dressingen och låt stå kallt.

Krydda och bryn köttet.
Smörj med BBQ-sås.
Efterstek i ugn 160 grader till innertemperatur 55 grader.
Låt köttet ligga och vila i aluminumfolie.

Koka pasta och låt svalna.

Skär grönsaker till sallad.
Strimla köttet.
Blanda ihop.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar