Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 24 mars 2013
Pestopaj
Misstänksamma blickar från Max men han kom faktiskt efteråt och sa:
-Mamma, det var gott. Jag tyckte inte om zucchini. Den gav en konstig smak men jag trodde inte det skulle vara så saftigt.
Han åt och tyckte om det. Trots att det var "vegetariskt".
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
250 gram smör
4 msk kallt vatten
Fyllning:
4 paprikor i olika färger
1 zucchini
2 rödlökar
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
150 gram fetaost
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl pesto
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
Låt vila kallt i 30 minuter.
Tryck ut i ugnsform ca 25*35 cm med bakplåtspapper i botten.
Nagga och förgrädda i 220 grader i 10 minuter.
Fyllning:
Skär paprika, lök och zucchini i mindre bitar.
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja.
Salt och peppar.
Rosta i ugnen 220 grader i 30 minuter.
Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Grönsakerna avger lite vätska som inte behöver vara med i pajskalet.
Fördela grönsakerna i pajskalet.
Smula över fetaost.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, pesto, salt och peppar.
Häll över grönsakerna.
Grädda i ca 40 minuter i 220 grader.
Skär i rutor och servera med sallad.
Etiketter:
paj,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Pajen ser väldigt god ut, den kommer jag att prova på någon dag framöver! Tack för att du delar med dig av dina recept :)
SvaraRaderaTack för att du läser. :D
SvaraRaderaDen var god men jag blev ledsen när jag upptäckte att Magda inte ens smakat utan köpt kebabrulle. Max hade köpt kebabtallrik.
Det fanns ju mat hemma.
Arg blev jag eftersom gubben betalade.
Känns väldigt trist. Tror det ska serveras pajrester idag.