måndag 27 augusti 2012

Baconlindad fläskfilé med broccolitimbal och ädelostsås




800 gram - 1 kg fläskfilé
2 paket  bacon

Sås:

1 liten gul lök
3 dl vispgrädde
2 tsk grönsaksfond
ca 70 gram ädelost
1/2 kruka hackad persilja
1 krm svartpeppar

Broccolitimbal:
500 gram färsk broccoli

6 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Broccolitimbaler:
Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten.
Koka under tiden upp vatten till vattenbadet.
Kör broccolin med mjölken i en mixer.
Tillsätt grädden.
Knäck i äggen och mixa till en slät smet.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Smörj noga 6 suffleformar.


Fyll upp broccolismeten i formarna.
Grädda i vattenbad i 40 minuter i 200 grader. 




Fläskfilé:
Salta och peppra fläskfiléen lite.
Linda baconskivorna runt.
Bryn runt om.
Lägg i ugnsform och stek färdigt i ugnen i ca 25-30 minuter till  76 grader.

Sås: 
Finhacka löken.
Fräs löken.
Häll på grädden och krydda med grönsaksfond och svartpeppar.
Låt såsen puttra några minuter och smula sedan i ädelost.
Hacka persiljan och rör ner i såsen.
Smaka av om det eventuellt behövs lite salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar