lördag 11 augusti 2012

Ups!

Jag orkade inte lyfta Magdas heliga tv när hon städade sitt rum häromdagen. En gammal hederlig tjocktv som vi fick av min farbror när han investerade i en ny.
Tv:n är viktig eftersom den står igång hela natten och repeterar samma film om och om igen. Likt ett mantra. Ett sömnmantra.

Magda har ingen parabol utan det är dvd:n som fixar upprepningen.

Som tur var storebror Marcus på besök och han slängde med lätthet upp tv:n i Magdas säng.

Plötsligt hörs ett brak och Magda skriker:

-JAG SA JU DET. TV:N RAMLADE I GOLVET.

Marcus är snabbt i rummet. Tv:n har fått sig en rejäl smäll och jag inser direkt att det är kört. Marcus levde nog på hoppet och startade tv:n. Magda önskade att den skulle fungera och det såg faktiskt ut som om den överlevt.

- Mitt golv. Marcus nu ligger du risigt till, hör jag hur Magda predikar.

Oj, inte tv och den dyra mattan. Suck! Vänder mig om och går. Orkar inte se det just då. Och vad spelar det för roll? Det som är sönder är sönder. Känner bara glädje över att lille E som kryper omkring på golvet inte var där när tv:n föll. Att det var golvmattan och inga tår.

Tv:n ligger ute på släpet. Den var död. Som tur var. Nu slipper jag ligga vaken och fundera på om smällen orsakat något som ligger och väntar på att börja brinna.

Golvet är limmat och det syns bara om man vet vad man tittar efter.

Nackdelen av detta blev att Magda inte har någon tv i sitt rum. Det löste hon enkelt genom att tv:n i vardagsrummet nu står på.

Nu är det inte musiken till LasseMajas detektivbyrå som håller mig sällskap om natten. Nu är det parabolen med detta konstanta skval av nya program.

Önskar att Magda kunde få ro i tystnaden eller kanske tyst musik i hennes högtalarkudde.

En natt med total tystnad hade varit underbart. Då kanske jag också fått sova.

2 kommentarer:

  1. Det är fler än jag som har sömnproblem alltså, en period när jag gick i gymnasiet kunde jag omöjligt somna om jag inte hade Pink Floyd i öronen :o) Hade kanske gått med vilken musik som helst, men det blev just dom. Synd att det inte funkar för henne med hörlurar eller så, så att ni andra får lite lugn och ro :o)

    Men skönt iaf att ingen fick TV'n över sig! Kram.

    SvaraRadera
  2. Det är jobbigt det där med sömnen. Max har alltid haft sömnproblem och fick Attarax som liten. Men han tyckte aldrig det hjälpte. Nu kan han vara vaken hela natten, gå till skolan och sedan slockna av utmattning eftermiddagen efter. Inte bra.

    Magdas problem är att hon inte fixar tystnaden. Hon sover men när gubben reser sig och stänger av tvn vaknar hon tvärt.
    Bup gillade inte detta konstanta skval i hennes hjärna. Den behöver också vila.
    Köpte en högtalarkudde men den fungerade bara någon dag.
    Hon kan inte somna ensam heller. Någon måste finnas hos henne.
    Sedan är lamporna tända. Inte i hennes rum utan i rummen bredvid.
    Vi hade strömavbrott för någon vecka sedan och Magda vaknade direkt. Det blev tyst. Hon fick panik. Som tur var jag hemma och själv vaken så jag kunde lugna henne snabbt.

    Så glad att ingen var vid tvn när den föll. Ush, de är ju tunga. Kunde krossat tår.

    Kram

    SvaraRadera