tisdag 7 augusti 2012

TTTTYYYSSSTTNNAADDD

Igår var det tyst ifrån mig. Total bloggtystnad.

Var jag saknad?

Kämpade mig ur sängen efter söndagens arbetspass. Blev lite senare än normalt eftersom jag lovat plocka upp Maja och Thea som varit på bio.

Måndagen hade en hel del aktiviteter att bjuda på. Vi hade styrelsemöte med Attention och efter det  skulle höstens och vinterns program läggas i kuvert. Ett jobb som tar lie tid det också.

I planerna var att efter vårt arbete skulle familjerna sluta upp och vi skulle grilla och spela lite krocket eller brännboll. Men vädret tyckte annat. Så snabbt beslutade vi att istället köpa pizza. Och bara prata.

Det är viktigt i en förening, har vi bestämt, att även familjen bli delaktig. Kanske inte i arbetet som så men att de lär känna de andra som mamma/maka eller pappa/make åker på möte med och gör aktivteter med.

Som underbara Diana sa:

- Vi är som en stor familj vi vill inte vara utan varandra.

Och även om man kanske inte alltid har samma åsikt så arbetar vi mot samma mål.

Det handar om respekt. Att vi kan respektera varandras svagheter. Vi vet att det finns personer som kan ha svårt med mycket intryck. Vi vet att vissa behöver gå undan ibland oh ta en kort paus. Vi vet att de finns personer som MÅSTE få saker gjorda på ett visst sätt.

Det kan ibland vara svårt men man måste respektera att så är det. Det kan ibland vara svårt när två personers "behov" kolliderar.

Det var en tuff dag som blev längre än jag kände att jag egentligen orkade. Men jag var nöjd när jag kom hem och möttes av...

KAOS

Fattar inte att hemmet kan rasera så mycket på 8-9 timmar.

Ingen har plockat fram något.
Ingen har använt något.

Jag har aldrig träffat Ingen men det är en snabb person på att stöka upp. Och mycket prylar har Ingen också.

Har haft en dålig mamma som inte lärt Ingen var skräpet ska ligga. Inte på golvet utan i soporna. Fattar inte. Det var en av de första sakerna jag lärde mina barn i alla fall.

En annan sak som Ingens mamma måste lära Ingen är att det där med att tugga på saker typ plastkapsyler, klubbpinnar eller glasspinnar till oigenkännligt och sedan kasta det också med skräpet på golvet. Vilket ofog!

Efter ytterligare några timmar med dammsugaren och piskan "plocka-undan-ditt-annars-kastar-jag-det" så kunde jag hitta hall. kök och vardagsrum.

En huvudvärk som kom under utskicksarbetet molade i pannan och trött letade jag upp sängen vid midnatt.

Idag är en ny dag som ha lite aktivteter innan jobbet. Matlagning kan jag nog drömma om att hinna med så jag får se. Trolla med knäna kanske. Ingen som dött av en dag med mackor, fil och flingor. Kanske koka lite kräm? Får se vad jag hinner innan det är dags att köra.

1 kommentar: