150 gram
350 gram mandemassa
5 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl mjö
2 tsk bakpulver
Jordgubbsmousse:
3 1/2 gelatinblad
300 gram jordgubbar (färska eller frysta)
1 dl socker
2 dl matyoghurt
4 dl grädde
Arbeta in msöret i mandelmassan.
Rör ner ägg, ett i taget.
Tillstt mjölken.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll smeten i en ugnsform (jag tog en rektangulär glasform 22*30 cm me givetvis fungerar en rund springform också) som är klädd med bakplåtspapper.
Grädda i ugn 175 grader i 20-25 minuter.
Låt kallna.
Under tiden kaan kallnar gör du jordgubbsmoussen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Mixa jordgubbarna till en puré.
Jag testade en ny sort som jag hittade i Maxis frysdisk.
Värm ca 1 dl av purén med sockret tills sckret smält.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner de i den varma purén tills de smält.
Tillsätt resten av purén.
Rör ner yoghurten.
Vispa grädde ganska löst.
Vänd försiktigt ner i smeten.
Häll moussen över den kalla mandelkakan.
Ställ in i frysen 4-5 timmar. Eller som jag över natten.
Ta upp kakan ur formen och pilla bort pappret.
Låt tina i kylskåp några timmar innna servering.
Skär i portionsbitar.
Dekorera med silverkulor och jordgubbsströssel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar