Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 5 augusti 2012
Kalops till många
Nu går jag in i en tuff period. Har tagit på mig att arbeta extra. En kollega är även regissör och har i dagarna premiär. Sjävklart tar jag de dagar jag kan. Han ställer alltid upp om jag behöver vara ledig eller byta.
Det blir tufft men det ska nog gå.
Tror Marcus och Linda stannar på mat när de kommer. Ordentlig middag när man varit en hel helg och paddlt kanot kan nog uppskattas. Så det ska räcka till många. Kalops brukar gå åt.
2 kg nötkött
3-5 msk vetemjöl
2 1/2 tsk salt
2 kryddmått vitpeppar
3 gula lökar
10 kryddpepparkorn
4 lagerblad
2 buljongtärning (ox)
4 morötter
1 liter vatten
2 1/2 dl grädde
2 tsk soya
Skär köttet i mindre bitar.
Blanda mjöl, salt och vitpeppar. Vänd köttbitarna i mjölblandningen.
Bryn köttet och lägg efterhand ner i en gryta.
Tillsätt skivad lök, kryddpeppar, lagerblad och buljongtärning. Späd med vatten.
Koka under lock på svag värme i ca 1 1/2 timme. Rör om då och då. Späd med mer vatten om behövs.
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg morötter, soya och grädde i grytan och koka i ytterligare 30 minuter.
Red eventuellt av kalopsen om du tycker den är för lös.
Servera med kokt potatis, rödbetor och rårivna morötter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar