måndag 20 augusti 2012

Nötgryta med bacon och svamp



Väl hemma efter lägret började jag känna mig bubblig i magen. När vi bar in kassar och väskor blev jag illamående.

Gubben var iväg och hjälpte sin kusin och maten var redan planerad. Så jag bet ihop.

Försökte äta men fick inte behålla det. Söndagskvällen blev i soffan istället för på jobbet.

2 kg högrev
2 paket bacon
2 gul lök
4 vitlöksklyftor
1-2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk tomatpuré
2 msk ketcup
8 dl mjölk och grädde
2 msk kalvfond
2 tsk torkad timjan
400 gram champinjoner


Skär köttet i mindre bitar.
Strimla baconet.
Bryn köttet tillsammans med bacon i omgångar och lägg över i en gryta.
Skala och hacka den gula löken och vitlöken.
Skiva svampen.
Fräs svampen.
Lägg svamp och lök i grytan.
Rör ner tomatpuré, ketchuo, mjölk, grädde och fond. Krydda med salt, peppar och timjan.
Låt sjuda under lock i 2-2 1/2 timme eller tills köttet är mört.

Servera med kokt potatis.

4 kommentarer:

  1. Ja alltså jag gav receptet tummen upp inte att du är sjuk.
    Krya på dig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Emma. Det tar emot otroligt mycket men jag orkar nog inte jobba ikväll. Vet att jag sätter dem i klistret men kan ju inte hjälpa det. Orkar inget. Får nu i alla fall behålla vatten.

      Radera