- Mamma, jag vill testa fish and chips.
- Visst, det kan vi ha i morgon. Hm, du vet om att det är fisk va?
Magda tittar konstigt på mig.
Idag när jag och gubben håller på i köket kommer hon in och vill kontrollera receptet.
- Öl? Ska det vara öl? Pappa, det ska vara i tidningspapper. Det vet du väl?
- Du ska få trycksvärta, säger gubben.
- Vad är det?
- Bläck som bokstäverna är tryckta på pappret med, förklarar jag.
Frityrsmet:
2 tsk bakpulver
2 msk maizena
4 dl vetemjöl
4 lime
2 dl öl (porter eftersom jag hade det i skåpet)
1/2 kruka dill
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 msk maizena
4 dl vetemjöl
4 lime
2 dl öl (porter eftersom jag hade det i skåpet)
1/2 kruka dill
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
6 bakpotatisar
Blanda vetemjöl, maizena och bakpulver i en skål.
Finhacka dillen.
Blanda med öl och limesaft.
Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen.
Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen.
Salta och peppra.
Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.
Skala och skär potatisarna till ca 1/2 centimeter tjocka stavar.
Hetta upp fritösen till 160 grader.
Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten.
Skala och skär potatisarna till ca 1/2 centimeter tjocka stavar.
Hetta upp fritösen till 160 grader.
Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten.
Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.
Fritera potatisen först i 160 grader tills de blir lite mjuka.
Fritera potatisen först i 160 grader tills de blir lite mjuka.
Höj värmen till 190 grader och fritera igen tills de får fin färg.
Maybe the british way in newspaperwrap.
Vad tyckte hon då??
SvaraRaderaHon åt.:D Både hon och Maja åt upp sina tidningspaket. Maja vräkte i sig alla kvarvarande pommes. Hon är tokig i all form av potatis. Pommes blir mycket sötare om man gör dem av bakpotatis.
RaderaMax fick jag koka några weinerkorvar till. Han bara rynkade på näsan.