söndag 8 april 2012

Snabba saltlakritskakor

Hade planerat att baka idag och när Marcus dök upp med grabbarna fick vi hjälp i köket.

Använde olika av svärfars "räddningsobjekt". Lite gulligt med olika form på kakorna.

Receptet har jag "stulit" från Annica . Hennes recept är anpassat att passa till hennes son som är glutenintolerant. Men recepten går att anpassa tillbaka. 

Här blev det dubbelsats. Kanske finns det något kvar ikväll men risken är inte stor med flera lakritsgalningar i familjen.


Recept till ca 20 kakor:

200 gram smör
1 dl socker
3-4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
20 salmiakki

Vispa upp smör och socker
Tillsätt mjöl och bakpulver
Rulla till bollar och lägg i aluminiumformar.


Tryck i en kola i varje.




Grädda i 200 grader ca 12 minuter



Knacka försiktigt i botten när kakan svalnat lite. De kakor som "svämmat" över måste du skära med en kniv runt. Kolan har fastnat i formen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar