tisdag 10 april 2012

Inget dåligt väder


Följde Magda till skolan i dag. Det tar ca 10 minuter i ganska rask takt. Sedan tog jag en omväg på ytterligare 15 minuter hem. Får passa på att röra på sig när höfterna och knäna inte bråkar för mycket.

Fick idag också anledning att inviga min nya regnkappa. Magda tittade lite misstänksamt på mig. Mina barn gillar inte regnkläder eller paraply. Jo, Maja har paraply. Men jag förstår inte riktigt det där med att inte använda regnskydd när det regnar. Hur trevligt är det att bli dyngsur och sedan lukta skunk hela dagen i skolan? Då har jag hellre en löjlig och ful regnkappa eller ett knasigt paraply och är någorlunda torr.

Det kanske är en mognads sak.

När jag kom hem från promenaden drack jag faktiskt hela 3 dl vatten. Jag har insett att jag inte dricker något och det kan ju inte vara bra för kroppen. Man behöver tillföra vätska också.

Dricker ju inte ens när jag äter. Det enda vätskan jag får i mig är kaffe eller det som är i maten i form av sky eller sås.

Ska försöka bättra mig men att komma upp i 2 liter vatten om dagen går nog inte. Jag ska ju få plats med mat i magen också.

En sak i taget. Mat först och när det fungerar normalt så ska jag ta tag i vätskebalansen ordentligt.

2 kommentarer:

  1. Du dricker alltså inget alls ;) Kaffe är nämligen minus - tillför inget.
    Mor har ett smart knep sen många år - hon har vattenflaska och dricker lite då och då ur. När den är slut har hon fått i sig 5 dl vatten.
    Jag dricker också för lite plusdryck (för varje kopp kaffe ska man inta samma mängd vatten för att uppnå vätskebalans i kroppen) och min kropp funkar mkt bättre när jag dricker minst 1 liter vatten/dag. Det tar tid att få till en rutin...jag kämpar och misslyckas *hahaha*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, kaffe är ju vätskedrivande.

      Måste bli bättre. Minns att jag ammade så tvingade jag mig att dricka mycket men det slutade med att jag inte åt. Var ju full av i magen av allt vatten. Men en sak i taget. Det går framåt.

      Ska skaffa mig en flaska med "sprutkork". Tror det går lättare med den än att dricka ur glas.

      Det är ju inte bra att dricka för mycket heller så det är en faslig balans.

      Radera