tisdag 3 april 2012

Köttfärssås och spagetti


Idag tog jag en förmiddag i sängen med Keplers "Eldvittnet". Tjejerna var helt utslagna så de vaknade inte förrän sent.
Det var många år sedan jag kunde sitta i lugn och ro och läsa en bok från pärm till pärm.

När jag slukat boken var det dags att röja lite och laga mat.
Max blev glad när jag sa att jag skulle laga köttfärssås och spagetti.

En rätt som man kan göra väldigt olika men idag innehöll min:

1 kg köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
3 dl mjölk
400 gram krossade tomater
1 msk tomatpure
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk oregano
2 msk Boston gurka

Hacka gul lök och vitlök fint.
Stek löken mjuk och tillsätt köttfärsen.
När färsen är smulig tillsätt mjölk, creme fraiche, tomat pure och krossade tomater.
Låt koka upp och smaka av med kryddorna.
Jag låter sedan köttfärssåsen småkoka i minst 10 minuter.
Blanda sen ner mitt hemliga vapen Bostongurka.

Servera med spagetti och tunnhyvlad vitkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar