tisdag 10 april 2012

Raggmunk, stekt bacon och coleslaw


Ville laga vegetariskt idag men det blev ramaskri från gubben. Så stekt bacon serverar jag till raggmunkarna.


Raggmunkar:
3 dl vetemjöl
1 1/2 - 2 tsk salt
7 dl mjölk
4 ägg
1 kg potatis

Coleslaw:
2 dl crème fraiche
2 morot
1 äpple
1 selleristjälk
1/2 tsk sambal oelek
1/2 bubbla/kruka dill
ca 1/2-1 tsk salt

Vispa samman mjöl, salt, mjölk och ägg till en slät smet. 
Riv och krama ur vätskan ur potatisen.
Tillsätt potatisen i smeten och rör om. 
Stek tunna raggmunkar i en stekpanna.

Skala och riv morot och äpple.
Finhacka selleri och dill.
Blanda crème fraiche, morot, äpple, selleri, sambal oelek och dill. 
Smaka av med salt.

Servera med stekt bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar