söndag 8 april 2012

Nötgryta

2 små potatis, 1 1/2 dl nötgryta, 2 saltgurkor, 2 msk lingonsylt

1 kg högrev
1 purjolök
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 stor morot
2 tärningar köttbujong
2 msk soya
1 liter vatten
1 dl grädde
redning

Skär köttet i mindre bitar och bryn.
Strimla purjolöken och skär löken i mindre delar.
Istället för att pressa i vitlöken så trycker jag bara sönder dem lite med knivens bredsida och lägger dem i grytan.
Stek all lök utan att den får färg.
Lägg ner köttet och häll över vatten.
Tillsätt buljong och soya.
Koka på låg värme i minst 2 timmar.
Smaka av och red eventuellt med lite mjöl och mjölk.

Servera med kokt potatis, saltgurka och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar