måndag 30 januari 2012

Chokladfondant


250 gram mörk choklad minst 70%
250 gram smör
4 äggulor
4 ägg
1 dl rörsocker
3 msk espressopulver
1 dl vetemjöl

Smörj en muffinsplåt. Min har 12 hål med ca 1 dl i varje hål.
Smält choklad och smör i ett vattenbad.
Rör ihop äggulor, ägg, socker och espressopulver försiktigt.
Sikta ner mjölet.
Blanda ihop äggröran och chokladsmöret.
Rör inte för mycket.
Häll smeten i muffinsformarna. Inte riktigt ända upp.


Grädda i ugn 225 grader i 8 minuter.




Låt muffinsen svalan någon minut innan du plockar ut dem. Kom ihåg att fondant SKA vara kladdig i mitten.

Servera helst nygräddade.



Som dessert med vispad grädde och färska bär. Men vi äter dem till kaffet ikväll. Mina två tjejer har blivit riktiga kaffekärringar.

2 kommentarer:

  1. Har du kollat kokboksklubben? den följer jag.
    kram anita

    SvaraRadera