Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 9 januari 2012
Hängig, frusen och allmänt blä
Idag har jag inte mått bra. Har nog lyckats dra på mig någon basilusk. Känns som kroppen arbetar för högtryck. Immunförsvaret kämpar för att få bort eländet. Jag som ALDRIG har feber fryser men känner hur det hettar i kinderna. Som tur är har jag ledig måndag och har därför tillbringat kvällen i soffan under täcke. Hoppas jag mår bättre i morgon. Jobbedag för mig och skolstart för ungdomarna. Nu ska vi tillbaka till gamla rutiner.
1 1/2 kg högrev (eller annan typ av nötgrytbitar)
4 bananschlottenlökar
3 vitlökar
2 paket bacon
3 msk oxfond med rödvinssmak
5 dl vatten
2 dl grädde
2 krm svartpeppar
Bryn grytbitarna.
Skär bacon i mindre bitar.
Hacka löken.
Bryn bacon och lök.
Blanda allt i en stor gryta och häll över vatten och fond.
Koka på svag värme i 2-2 1/2 timme. Häll i grädde och eventuell redning.
Smaka av med svartpeppar.
Servera med kokt potatis och sallad.
Etiketter:
nöt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar