måndag 9 januari 2012

Hängig, frusen och allmänt blä



Idag har jag inte mått bra. Har nog lyckats dra på mig någon basilusk. Känns som kroppen arbetar för högtryck. Immunförsvaret kämpar för att få bort eländet. Jag som ALDRIG har feber fryser men känner hur det hettar i kinderna. Som tur är har jag ledig måndag och har därför tillbringat kvällen i soffan under täcke. Hoppas jag mår bättre i morgon. Jobbedag för mig och skolstart för ungdomarna. Nu ska vi tillbaka till gamla rutiner.

1 1/2 kg högrev (eller annan typ av nötgrytbitar)
4 bananschlottenlökar
3 vitlökar
2 paket bacon
3 msk oxfond med rödvinssmak
5 dl vatten
2 dl grädde
2 krm svartpeppar

Bryn grytbitarna.
Skär bacon i mindre bitar.
Hacka löken.
Bryn bacon och lök.
Blanda allt i en stor gryta och häll över vatten och fond.
Koka på svag värme i 2-2 1/2 timme. Häll i grädde och eventuell redning.
Smaka av med svartpeppar.

Servera med kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar