I söndags gjorde jag köttfärssås men gubbe stoppade mig för han var sugen på pannkakor. Så köttfärssåsen åkte in i kylskåpet.
Idag passar det därför bra att göra lasagne.
Faktiskt lite enklare att arbeta med kall köttfärsås.
10 lasagneplattor
Köttfärsås:
1 kg köttfärs
1 stor gul lök
500 gram passerade tomater
4 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
500 gram passerade tomater
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk oregano
Hacka lök.
2 krm svartpeppar
2 msk oregano
Hacka lök.
Stek löken tillsammans med köttfärsen.
Tillsätt passerade tomater.
Krydda med salt, peppar och oregano.
Krydda med salt, peppar och oregano.
Låt puttra på svag värme.
Ostsås:
5 msk vetemjöl
ca 8 dl mjölk
3 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Vispa ihop mjöl och någon dl av mjölken.
Ostsås:
5 msk vetemjöl
ca 8 dl mjölk
3 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Vispa ihop mjöl och någon dl av mjölken.
Häll i en kastrull tillsammans med resten av mjölken.
Koka upp under omrörning.
Krydda med salt och vitpeppar.
Tillsätt riven ost.
Varva köttfärs, lasagneplattor, ostsås i en smord ugnsform.
Varva köttfärs, lasagneplattor, ostsås i en smord ugnsform.
Börja med köttfärs som inte bränns fast i botten lika lätt och avsluta med ostsås överst.
Strö extra riven ost.
Gratinera i ugn 225 grader ca 20 minuter.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar