Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
fredag 13 januari 2012
Förrätt - Caesarsallad
romansallad
parmensanflagor
1 paket bacon
Krutonger:
vitt formbröd
3 vitlöksklyftor
Dressing:
6 sardeller
2 ägg
2 vitlök
2 tsk limesaft
2 tsk dijon senap
1 tsk worcestersås
2 olja
2-4 krm salt
2 krm svartpeppar
Krutonger:
Skär bort kanterna från brödet.
Skär i tärningar.
Stek brödtärningarna i olja tills de blir knapriga.
Pressa vitlök över.
Dressing:
Mosa sardellerna.
Tillsätt ägg, pressad vitlök, limesaft, senap och worcestersås.
Tillsätt olja först droppvis sedan i fin stråle under kraftig vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Skär bacon i mindre bitar och knaperstek.
Skölj och riv salladen i mindre bitar.
Blanda salladen och osten.
Strö över krutongerna och bacon.
Häll över dressingen.
Servera genast.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar