fredag 13 januari 2012

Förrätt - Caesarsallad



romansallad
parmensanflagor
1 paket bacon

Krutonger:
vitt formbröd
3 vitlöksklyftor

Dressing:
6 sardeller
2 ägg
2 vitlök
2 tsk limesaft
2 tsk dijon senap
1 tsk  worcestersås
2 olja
2-4 krm salt
2 krm svartpeppar

Krutonger:
Skär bort kanterna från brödet.
Skär i tärningar.
Stek brödtärningarna i olja tills de blir knapriga.
Pressa vitlök över.

Dressing:
Mosa sardellerna.
Tillsätt ägg, pressad vitlök, limesaft, senap och worcestersås.
Tillsätt olja först droppvis sedan i fin stråle under kraftig vispning.
Smaka av med salt och peppar.

Skär bacon i mindre bitar och knaperstek.

Skölj och riv salladen i mindre bitar.
Blanda salladen och osten.
Strö över krutongerna och bacon.
Häll över dressingen.
Servera genast.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar