fredag 6 januari 2012

Knaggens burgare (Cheeseburger med BBQ-sås och bacon)



Idag tar gubben över matlagningen. Han har ett helt annat arbetssätt i köket än vad jag har. Har aldrig sett en människa smutsa ner så mycket disk när det är matlagning på gång. Eller ha så mycket saker framme på bord och bänkar.
Men idag gör det mig inget alls eftersom jag ska jobba och han själv får ta hand om städning och disken.


Hamburgerdressing:
2 msk majonäs
2 dl creme fraiche
1 msk bostongurka
1 tsk dijonsenap
1 krm salt

Blanda alla ingredienser och låt stå kallt i minst en timme.
Denna såsen passar till annat också.

Cheeseburger:
800 gram köttfärs
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 - 1 tsk Liqued Smoke
1 dl Amerikans BBQ-sås Original (Santa Maria)
prästost
bacon
cocktailtomater
1 rödlök
salladsblad
hamburgerbröd

Blanda köttfärs, salt, svartpeppar och Liqued smoke.
Forma till fyra hamburgare.
Stek eller grilla på medelvärme. 7-8 minuter per sida.
Pensla på BBQ-såsen mot slutet.
Lägg på osten och låt burgarna ligga kvar i pannan.
Stek bacon.
Skär tomater och lök i skivor.
Fördela hambuger, sallad, bacon, lök, tomat och dressing i varje hamburgerbröd.


Eller låt var och en själv bygga sin hamburger.

Servera med stekt potatis och ketchup.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar