fredag 20 januari 2012

Lunch med gubben

Utsikten från bordet

Idag ringde gubben och ville att vi skulle äta lunch ihop. Eftersom jag ändå skulle till Sölvesborg för att lämna in Magdas söndriga dator för utlåtande så passade det bra.

Han hämtade upp mig i Sölve där jag varit inom möbelaffären och frågat efter zaccosäck. Magda vill gärna ha en men det verkar inte vara lätt att hitta billiga varianter. Dyra Fatboy går att hitta men så mycket är jag inte beredd att betala.

Hittade en tavla till Maja som matchar exakt färgerna i hennes rum.




Två ljuslyktor till köksfönstren.

Ber om ursäkt för mina smutsiga fönster. Försökte nå Anna för att höra om man kunde redigera bort de skitiga fönstren från bilden men hon svarar inte. Hade kanske varit enklare att gå ut och putsa eländet.

VI åkte till Golfkrogen i Sölvesborg. Har inte ätit där innan men gubben har varit där några gånger. Vilken utsikt. Jag mös och valde ett bord med utsikt över havet.

Det fanns två rätter att välja mellan. Självklart bräckt lax med spenat. Mums!


Proppmätt är jag när gubben försvinner och kommer tillbaka med äppelkaka och vaniljsås.

- Bara en liten bit, säger han.

Lovar, hans var dubbelt så stor. Fattar inte hur han får ner. Han åt mer lax och potatis än mig och dessutom tog han en kycklingklubba också.

-Måste smaka kycklingen också.


Efterrättemn ingick i priset. Kaffe på det och jag rullar.

När jag kör hem kör jag inom och hämtar Max födelsedagspresent som kommit. Gubben passade på att beställa den en månad innan eftersom grafikkortet var nedsatt. Nu ska Max och Mikke försöka installera allt. Det gamla grafikkortet ska de sätta i Majas stationära dator och se om de får igång den.

Med i paketen fanns denna dörrskylt. Var tvungen att låna Magdas dörr för att testa och fotografera.


Synd att Max inte har handtag på sin skjutdörr. Jag ska nog ändra på skylten så han kan använda den. Så mitt i prick.

Nu är det dags att köra till jobbet. Har förberett till familjen så de får äta en pastasås med kassler. Om någon av dem nu orkar laga mat. Det blir kanske en vana att de köper pizza nu när jag vägrar laga mat till otacksamma familjemedlemmar. Snart har de kanske kommit till insikt.

Och ni, bloggläsare, får leta bland mina gamla recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar