måndag 23 januari 2012

Italiensk inspirerad gratinerad aubergin


Blir det något över av röran så spara den och ät till lunch.

3 aubergine
ca 350 gram farfalle
olivolja
2 gul lök
5 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 chilipeppar
3 msk oregano
3 mozzarellaost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 nypa socker
parmesanost

Koka pastan.
Dela auberginen på längden.
Grop ur innehållet ur auberginen. Var noga med att inte göra hål i skalet.
Häll lite olivolja i auberginen och pensla runt. Missfärgas snabbt.
Hacka fruktköttet grovt.
Hacka lök och chilipeppar. Jag skrapar ur fröna. Annars blir det för starkt.
Stek lök och chilli tills löken är genomskinlig.
Tillsätt vitlöken.
Rör i  aubergineköttet och stek i 5 minuter under omrörning.
Lägg i krossade tomater och kryddor.
Koka upp och låt sjuda tills såsen börjar tjockna.
Rör nu i pastan.
Placera auburginehalvorna i en ugnsform med lite olivolja i botten.
Fördela lite av såsen i skalen.


Skär mozzarellaosten i skivor och lägg ovanpå auberginen.


Lägg lite mer av tomatröran ovanpå.


 Riv parmensanost över. 


Gratinera i 25 minuter i 200 grader tills osttäcket fått en snygg färg.

Servera  med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar