tisdag 24 januari 2012

Minestronesoppa med salamichips


Bad gubben igår att välja mellan några sopprecept som jag letat fram. Trodde helt säkert att han skulle välja laxsoppan men inte. Han valde minestronesoppa. Konstigt!

- Inget kött på två dagar, frågade jag.

Hm, har gubben blivit sjuk?

- Du kan väl hitta på något kött att ha till soppan.


Soppa:
2 gula lökar
2 morötter
 4 selleristjälkar
1 stor squash
4 msk olivolja
1 kruka färsk timjan (eller 4 tsk torkad)
2 burkar krossade tomater
1 1/2 - 2 liter vatten
4 buljongtärningar
2 dl rött vin
2 dl pasta (små snäckor)
130 gram färsk spenat
salt
svartpeppar
ev 2 tsk honung
ev 2 msk olivolja

Finhacka lök och morötter.
Hacka selleri och squash.
Fräs allt i olja i ca 10 minuter.


Tillsätt timjan, krossade tomater, vatten, buljongtärnigar och vin.
Tillsätt pastan och spenaten och koka tills pastan är klar.
Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt honung och olivolja.
Späd med vatten om soppan blir för tjock.
Gör en redning med vetemjöl och vatten och rör ut i soppan om soppan blir för tunn. Koka upp under omrörning.

Salamichips:
150 gram små salamiskivor

Lägg salamiskivorna på en ugnsplåt med bakpapper.



Stek i övre delen av ugnen 225 grader i 5-10 minuter.
Kortare tid beroende på hur tunna skivor du har.


Lägg salmaichipsen på en tallrik för att svalna/stelna.

Servera som tilltugg till soppa eller som snacks till exempel öl.

Servera minestronesoppa med salamichips samt en varm macka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar