Kaka:
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad
75 gram smör, rumsvarmt
Garnering:
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad
75 gram smör, rumsvarmt
Garnering:
1 msk kakao
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker.
Tillsätt kaffet.
Sikta i mjöl, kakao och bakpulver.
Rör i det smälta smöret i smeten.
Häll i smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 20 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning i några minuter till en tjock och blank smet.
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.
Häll smeten på chokladbotten och låt kakan svalna.
Pudra över kakao.
Servera med lättvispad grädde eller glass
Servera med lättvispad grädde eller glass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar