torsdag 26 januari 2012

Chokladfudgekaka



Kaka:
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver

Fudge:
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad
75 gram smör, rumsvarmt

Garnering:
1 msk kakao

Smält smöret och låt det svalna. 
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. 
Tillsätt kaffet. 
Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. 
Rör i det smälta smöret i smeten. 
Häll i smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. 
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 20 minuter. 
Låt kakan svalna i formen.

Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. 
Låt koka under omrörning i några minuter till en tjock och blank smet. 
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. 
Häll smeten på chokladbotten och låt kakan svalna.

Pudra över kakao.

Servera med lättvispad grädde eller glass 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar