lördag 23 juni 2012

Espressomaskin


När jag kom hem från Öland hade jag fått meddelande om att jag hade paket att hämta. Igår försökte jag hämta ut det men tyvärr hade de stängt över midsommarafton. Så idag tog jag cykeln och hämtade paketet. Som du ser av storleken så fick jag leda cykeln hem.


Inuti paketen fanns min Francis Francis X7.1 från Werners Gourmetservice. Jag fick ett erbjudande att testa maskinen för ett mycket bra pris. Hade varit dum om jag inte testade. Jag har ju länge funderat på någon sorts kaffemaskin men inte riktigt gillat de andra jag fått prova.


Att maskinen sedan är snygg är bara ett stort plus. Röd valde jag men det fanns vit och svart också.

- Självklart röd till dig, sa gubben.

Den ser lite ut som ET.



Vattentanken sitter på sidan baktill och satt ganska hårt. Med lite våld så gick det.


Vattentanken rymmer 1 liter och min första tanke var att det var lite men det är faktiskt ganska mycket. Det går inte åt så mycket vatten att göra en kopp kaffe.


Fick lite kaffe också såjag kan prova min maskin.


Två olika sorter. Röd är normalrostat och svart är mörkrostat.


Det luktar riktigt ordentligt när jag bryter vakumförpackningen.


Fick även en förpackning med 21 kapslar. Sedan köper jag kapslarna från http://shop.wgs.se 21 kapslar kostar 119 kronor och frakten är ca 60 kronor. Men om man handlar över 298 kronor så får man det fraktfritt.



Kapseln sätts i hållaren och spänns fast väldigt enkelt. Undrar om det finns innanmäte att köpa till hållaren så man kan använda färskmalet kaffe. Min tanke har ju hela tiden varit att använda självmalet kaffe och inga kapslar.


För att få plats med en stor mugg måste man plocka bort droppbrickan. Men det är ju en espressomaskin så man ska använda en liten kopp.


För att ställa in den automatiska vattenmängden så håller man inne knappen och släpper när man tycker att man fått så mycket kaffe i koppen som man vill ha. Skulle det vara att man någon gång kanske vill ha mer eller mindre vatten än det inställda så håller man bara knappen intryckt tills önskad nivå är nådd.


Skumma mjölk var en baggis. Trodde det skulle vara trixigare.

Maskinen i stort är lätt att använda. Inga krångligheter. Det tar kanske lite tid tills man hittat vad som är "rätt" mängd vatten till mina smaklökar. Men jag har än så länge inga minus. Skulle kanske vara priset. Men jag får se det som att dessa kopparna är lite lyxiga. Johanna får nog fortsätta att vissla ibland. Men i min ensamhet om dagarna är det betydligt lättare att göra en Francis.


Min första kopp. Ingen barista men jag ska nog lära mig. Förresten så har jag hört att det arrangeras baristakurser. Kanske hade varit något.

Nu ska jag fundera på hur kapslarna ska sopsorteras. Ska jag kanske öppna och tömma ut kaffet i den gröna påsen och sopsortera den röda behållaren i platsförpackningar? Nåja, det blir en annan dag. Nu ska jag njuta av min första kopp gjord av Francis Francis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar