Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
lördag 16 juni 2012
Revben med Sticky BBQ glaze
Revben:
2 kg tjocka revbensspjäll
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
10-15 hela svartpepparkorn
Sticky BBQ glaze:
1 dl muscovado socker
1 dl japansk soja
1 dl flytande honung
1 dl ketchup
1/2 tsk malen ingefära
2 vitlöksklyftor
Koka upp en stor kastrull med så mycket vatten att det täcker revbenen.
Lägg i vattnet lök i klyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
Koka revbenen långsamt i 1,5 timme.
Detta kan även göras dagen innan. Så återstår bara 30 minuters griljering i ugn eller om det är fint väder så kan du grilla ute.
Blanda muscovado socker, soja, ingefära, honung och ketchup i en bunke.
Pressa ner vitlök i glazen.
Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze.
Griljera spjällen i ugnen i 200 grader i cirka 30 min.
Pensla glaze några gånger under griljering.
Gubben råsteker nypotatis och serverar sparris och en brunsås till. Jag håller mig till keso och sparris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar