lördag 16 juni 2012

Revben med Sticky BBQ glaze




Revben:
2 kg tjocka revbensspjäll
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1/2  tsk salt
10-15 hela svartpepparkorn

Sticky BBQ glaze:
1 dl muscovado socker
1 dl japansk soja
1 dl flytande honung
1 dl ketchup
1/2 tsk malen ingefära
2 vitlöksklyftor

Koka upp en stor kastrull med så mycket vatten att det täcker revbenen.
Lägg i vattnet lök i klyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
Koka revbenen långsamt i 1,5 timme.
Detta kan även göras dagen innan. Så återstår bara 30 minuters griljering i ugn eller om det är fint väder så kan du grilla ute.

Blanda muscovado socker, soja, ingefära, honung och ketchup i en bunke.
Pressa ner vitlök i glazen.

Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze.
Griljera spjällen i ugnen i 200 grader i cirka 30 min.
Pensla glaze några gånger under griljering.

Gubben råsteker nypotatis och serverar sparris och en brunsås till. Jag håller mig till keso och sparris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar