fredag 8 juni 2012

Ugnspannkaka med bacon


Har ganska mycket ägg i kylskåpet så idag blir det ugnspannkaka. Tror minsann vi får fokusera på de där äggen denna helgen. Kanske lite crepés eller baka något. Om nu orken råkar hitta hit.

Men idag blir det i alla fall ugnspannkaka med bacon. Givetvis går det lika bra att ha något annat i till exempel sidfläsk, kassler, rostbiff, korv, ost och skinka eller varför inte vegetarisk med rårivna rotfrukter.

6 ägg
4 dl vetemjöl
12 dl mjölk
1 tsk salt
4 paket bacon

Vispa ägg och lite av mjölken.
Tillsätt mjöl och salt. Samt resten av mjölken.
Låt stå en stund.
Skär bacon i mindre bitar.
Stek baconet på en ugnsform.
Häll på pannkakssmeten och grädda 30-40 minuter i 220 grader.


Servera med lingonsylt, rårivna morötter/vitkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar