söndag 17 juni 2012

Söndagsröra

Idag hann jag helt enkelt inte med att laga mat innan jobbet. Jag tog ut köttfärsen från frysen innan jag körde Maja på hennes Kvällspostenrunda men...
jag glömde lägga in paketet i ugnen på tining.

Så när jag kom hem några timmar senare så hade köttfärsen inte tinat något nämnvärt. Snabbt in i ugnen men insåg snart att jag aldrig skulle hinna.

Gubben tog på sig ansvaret att fixa köttfärsås och spagetti senare till de hemmavarande och jag köpte  en kycklingsallad. Det var det enda som jag kunde hitta en söndag med pizzerior och hamburgerhak i närheten av jobbet.

Vid sådana här tillfällen blir jag lite irriterad över att jobba varje söndag. Jag skulle vilja kunna njuta av en hel helg med familjen. Jag är ju ledig i veckan men det är inte övriga familjen. Jobba varannan fredag och varje söndag ger inte mycket helg med familjen. Inte mycket tid till att göra saker tillsammans.

Men nu är det som det är och Maja och jag tog istället tag i packandet inför morgondagens färd till Öland. Maja ska på dansläger och jag ska bara vara. Men båda aktiviteterna kräver faktiskt lite packning.

Sängkläder, regnkläder, badkläder, träningskläder, kläder för kallt väder, kläder för varmt väder och lite extrakläder.

Mediciner, tvål och shampoo, mobilladdare, bok, ficklampa.

Plötsligt är Majas väska full.

Allt mitt ligger i sängen och jag får ta tag i det i morgon. Tidigt.

Men dator, kamera och böcker ska med. Regnkappa och gympaskor.

Här ska det promeneras.

Här ska det ätas i lugn och ro när någon annan stått vid spisen.

Här ska det njutas.

5 kommentarer:

  1. Ha alldeles underbara dagar båda två!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas att ni bägge får fina dagar!

    Jag är lite nyfiken,vad jobbar du med?
    Kram

    SvaraRadera
  3. Tack. det börjar bra i alla fall. :D

    Jag jobbar på lokaltidningen som radiotidningsredaktör. Dvs jag redigerar ner och läser in morgondagens nyheter. Som sedan under tidig morgon levereras via radionätet till mottagare i abonnenters hem. En ljudtidning kort och gott.

    Tyvärr troligtvis ett utdöende yrke eftersom taltidningsstödet från och med nästa år, augusti, dras in och vi ersätts med talsyntes.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter ju spännande och viktigt. Hoppas att prognosen ändras...

      Radera